Un mic targ de altadata, devenit astazi capitala moderna a unei tari europene, Bucurestiul va intampina cu farmecul aparte, cu parfumul sau unic. 

Va lasam Dumneavoastra placerea de a-l descoperi...

 

Monumente

 


 

PALATUL REGAL

 

Palatul Regal a fost construit in perioada 1813 - 1815, iar in anul 1866 devine resedinta regelui Carol I. In prezent, Palatul, devenit muzeu, gazduieste opere de arta ale unor autori celebri: El Greco, Rembrandt, Brancusi, Grigorescu.

 

Adresa: Calea Vicoriei nr. 49

 

MUZEUL DE ISTORIE

 

Este o constructie din anii 1894 - 1900 ridicata pe ruinele unui fost han, distrus in anul 1847 de un puternic incendiu. Fost Palat al Postelor, cu o intrare decorata cu coloane dorice, muzeul reflecta principalele etape ale istoriei nationale.

 

Adresa: Calea Victoriei nr. 12

 

PALATUL PARLAMENTULUI

 

Construita in perioada 1984 - 1989 este cea mai impresionanta cladire administrativa a Europei, incluzand sute de birouri, sali de receptie, sali de conferinte si sali destinate unor evenimente stiintifice, culturale si socio-politice. Cu o suprafata de 265.000 mp, cladirea este a doua ca marime in lume dupa Pentagon (Washington).

 

Adresa: Bd. Izvor nr. 2 – 4

 

PATRIARHIA

 

Constructia, avand o statura impunatoare, a fost inceputa in perioada 1654 - 1658, in timpul lui Constantin Serban, si a fost finalizata sapte ani mai tarziu. Reproduce planurile Manastirii Curtea de Arges. In fiecare an, pe data de 27 octombrie, mii de credinciosi din toata tara vin sa se roage la moastele Sf. Dimitrie cel Nou - patronulspiritual al orasului.

 

MUZEUL SATULUI

 

Este unul dintre cele mai interesante parcuri etnografice in aer liber din lumea intreaga. Construit in anul 1936 de catre Dimitrie Gusti, muzeul este unul foarte original. Casele si imprejurimile acestora sunt expuse in functie de zona tarii de care apartin.

 

Adresa: Sos. Kiseleff nr. 28-30

 

ARCUL DE TRIUMF

 

Dedicat victoriei armatei romane in primul razboi mondial, Arcul de Triumf a fost ridicat in doua etape (1922 si 1935 - 1936) dupa proiectul arhitectului Petre ANTONESCU.

 

Cultura

 


 

ATENEUL ROMAN

 

Fondat in anul 1888, cu aspect al unui templu grecesc, are coloane ionice la intrare si un interior extraordinar cu fresce rotunde ilustrand momente din istoria Romaniei. Astazi, sunt peste 400 de concerte pe an sustinute atat de Orchestra Simfonica cat si de Orchestra de Camera.

 

Adresa: Str. Franklin nr. 1

 

OPERA ROMANA

 

Construita in anul 1953, dupa planurile lui Octav Doicescu, opera detine o sala de spectacol de 1.200 de locuri, demna de renumele sau.

 

TEATRUL NATIONAL

 

A fost fondat in anul 1852 ca si “Teatrul Cel Mare din Bucuresti”, primul sau director fiind Costache Caragiale. A devenit institutie nationala in anul 1864 si a fost denumit oficial Teatrul National in anul 1875.

 

 

Parcuri

 


 

PARCUL CISMIGIU

 

Cea mai veche gradina a capitalei a fost deschisa publicului in anul 1854 si poarta numele dregatorului insarcinat sa aprovizioneze Bucurestiul cu apa. Astazi Cismigiul este o oaza de calm si relaxare.

 

PARCUL HERASTRAU

 

Parcul Herastrau ocupa o mare suprafata situata in partea de nord a Bucurestiului, pe malul Lacului cu acelasi nume. Acest parc se imparte in doua zone: o zona rustica, naturala (Muzeul Satului) si un domeniu public cu nenumarate zone de activitati recreationale.

 

 

Cumparaturi

 


 

AFI PALACE COTROCENI

 

AFI Palace Cotroceni este destinatia ideala pentru cumparaturi, distractie, relaxare si afaceri.

Gazduieste 300 de magazine, un hypermarket, un patinoar, pista de karting, locuri de joaca pentru copii, cinematografe, primul IMAX din Romania, doua cazinouri, arena pentru laser tag.

 

Adresa: intersectia bulevardelor Vasile Milea si Timisoara

 

BANEASA SHOPPING CITY

 

Inaugurat pe data 10 septembrie 1999 si situat in inima capitalei, Bucuresti Mall este primul centru comercial din Romania, care reuneste in acelasi spatiu ultimile noutati si standarde din comertul international.

 

Adresa: 55-59, Calea Vitan

 

BUCURESTI MALL

 

Inaugurat pe data 10 septembrie 1999 si situat in inima capitalei, Bucuresti Mall este primul centru comercial din Romania, care reuneste in acelasi spatiu ultimile noutati si standarde din comertul international.

 

Adresa: 55-59, Calea Vitan

Date Generale

 


 

 

Limba oficiala: ROMANA

 

Moneda oficiala: LEU (plural LEI)

 

Ora locala: GMT + 2 ore (vara GMT + 3 ore)

 

Electricitate: 220 V, 50 Hz

 

Sistem de masura: metric

Member of HotelsCombined.com